Starter Papek Jedzenie Restauracje Blog Trendy Rankingi Przewodniki Ludzie Dla restauracji O nas Kontakt
close
Xiaolongbao @ Nanxiang steamed bun restaurant Shanghai

910
fullscreenfullscreen_exit
stokilo TRENDSETTERBLOGER

z hasłem "szukamy pierogarni" - pomyślałam o tej jednej z nietypowszych, którą odwiedziłam. te pierogi podobno co roku wygrywają konkurs na najlepszego shanghajskiego pieroga i są rzeczywiście pyszne - z bardzo ostrym nadzieniem krewetkowym, przygotowywane na bieżąco. stoi się po nie 40 minut w kolejce.

9/10 (rozkosz dla podniebienia)

10 ZŁ (26.05.2011) ChińskaMakarony i pierogiPierogi
Oceń recenzję: 1
Nanxiang steamed bun restaurant Yuyuan Bazaar, RenMin GuangChang, Shanghai
Rozwiń keyboard_arrow_downZwiń keyboard_arrow_up




Czas
-
Odległość
-
Stuknij aby uaktywnić mapę

ostatnie komentarze (8) Pokaż wszystkie komentarze

TYGRYSY26.05.2011 0+1-1
faul ! to się nie liczy ! pierogi to polskie danie. nie możemy rozkoszować się podrobionymi daniami zagranicznymi. nie szukamy Xiaolongbaowarni tylko Pierogarni ! to mówiłam ja ( Zazdrość ) ;)
Iska26.05.2011 0+1-1
Też chciałabym moć spróbować :)
stokilo27.05.2011 0+1-1
ale babcia wikipedia mówi, że pierogi najprawdopodobniej z dalekiego wschodu do nas przyszły, więc to my podrabiamy chińczyków ;)
Konrad27.05.2011 0+1-1
A tak bardzo chcielibyśmy móc je przypisać sobie :)
chrupek27.05.2011 0+1-1
Bo pierogi wymyślił Ziutek Piróg i tego się trzymajmy. Babcia Wiki ma za dużo na głowie i jej się zwoje przegrzewają. A tak po za tym chińczyki wszystko podrabiają więc pierogi są nasze!
ewka27.05.2011 0+1-1
Dawno, dawno temu pierwszego pieroga ulepili we Lwowie. Przez wieki zawędrował on do Hameryki a nawet do Chin.
sandra5.08.2011 0+1-1
mmmmm ja chcę, ja chcę!!! wyglądają mega smacznie!!!
sandra5.08.2011 0+1-1
mmmmm ja chcę, ja chcę!!! wyglądają mega smacznie!!!

Podobne jedzenie niedaleko


Recenzje najlepszego jedzenia z restauracji
Gdzie zjeść najlepsze dania ?